Pomembna dejstva o e-mail gostovanju

Ali veste, kaj je e-mail gostovanje in kaj vse vam lahko ponudi oziroma omogoča? To je vrsta gostovanja, ki je prilagojena zgolj vašim elektronskim poštnim predalom. S pomočjo ponudnikovega elektronskega poštnega gostovanja boste lahko na zelo preprost način vzpostavljali e-naslov na svoji lastni domeni, do svojih sporočil pa boste lahko dostopali iz vseh naprav.

Obenem so ponudnikovi strežniki za e-mail gostovanje optimizirani za elektronsko pošto in nadzorovani ves čas. Njihovo elektronsko poštno gostovanje je odlično podprto, na voljo so zelo velike priponke in lahko pošljete veliko število sporočil na dan.

Ni deljenih podatkov z oglaševalci

Med drugim je za e-mail gostovanje značilno tudi to, da svojih podatkov ne boste delili z oglaševalci. Kljub temu pa nekateri večji in brezplačni ponudniki e-poštnih storitev lahko dostopajo do vsebine vaših sporočil ter na podlagi pridobljenih informacij prikazujejo oglase na spletu.

E-mail gostovanje za e-poštne račune, ki uporabljajo vaše ime domene
E-mail gostovanje je storitev, ki vam omogoča, da imate e-poštne račune, ki uporabljajo vaše ime domene, namesto imena domene ponudnika e-poštnih storitev.

Pazite torej, da izberete ponudnika, ki vam lahko omogoči gostovanje brez oglasov. V tem primeru vaših podatkov pod nobenim pogojem ne bodo deljena z oglaševalci.

Pomoč pri vzpostavljanju e-mail predalov

Številne naročnike za e-mail gostovanje med drugim zanima, ali jim bo ponudnik tovrstne storitve lahko pomagal pri vzpostavljanju e-mail predalov na njihovem računalniki ali na njihovem mobilnem telefonu. K sreči je vzpostavitev e-mail predalov zaradi personaliziranih navodil, ki jih pripravijo posebej za vas, zelo lahka.

Video navodila kako ustvarite poštni račun za e-mail gostovanje v nadzorni plošči cPanel

Personalizirana navodila vas bodo vodila korak po koraku, in sicer z nastavitvami vašega predala. Na voljo je tudi avtomatična vzpostavitev za najbolj priljubljene odjemalce, ki jo lahko najdete na plošči cPanel.

Nezadovoljstvo z e-poštnim gostovanjem

Seveda se lahko pripeti tudi to, da z izbranim e-poštnim gostovanjem ne boste zadovoljni. V tem primeru vam zanesljivi ponudnik nudi določeno garancijo na zadovoljstvo. Če v tem obdobju z njihovo storitvijo ne boste zadovoljni, vam brez kakršnih koli vprašanj vrnejo denar.

Naj za konec omenimo še napredne filtre, ki posrbijo za prestreganje vse vsiljene pošte oziroma spam. Phising in antivirusna zaščita pa poskrbita za odlično zaščito pred spletnimi napadi in vsemi vrstami goljufij. Kakovostna storitev za e-mail gostovanje varnost daje na prvo mesto.

Če se vam je ob vsem tem pojavilo še kakšno dodatno vprašanje, pa je najbolje, da ga naslovite na enega od podjetij, ki tovrstno storitev omogoča.

Kdaj je potrebna registracija domene?

Razmišljate o tem, da bi si izdelali svojo spletno stran, morda celo spletno trgovino. Kakor koli že, pri tem vam bodo morali ob strani stati strokovnjaki s tega področja, če boste želeli imeti kakovostno spletno stran, ki bo vedno dosegljiva vašim obiskovalcem na spletu.

Registracija domene na internetu
Registracija domene je dejanje rezervacije imena na internetu za določeno obdobje, običajno eno leto. Upoštevajte, da je pomembno vedeti, da bo ta domena ostala vaša, dokler jo podaljšate, in ne morete kupiti imena domene za vedno.

Ko se boste skupaj s strokovnjaki lotili izdelovanja spletne strani ali trgovine, boste morali med drugim poskrbeti tudi za nekaj postopkov, kot je na primer registracija domene. Že veste, kaj je to in na kakšen način poteka?

Kaj vključuje registracija domene?

Registracija domene med drugim vključuje tudi izbiro domene oziroma domenskega imena in domenske končnice. Gre za izjemno pomembno zadevo, s katero se boste morda več kot desetletje predstavljali javnosti na spletu.

Strokovnjaki med drugim svetujejo, da si izberete čim krajše domensko ime. Naj bo sestavljeno iz največ 15 znakov, še bolje pa bi bilo, če jih ne bi bilo več kot 10. Dejstvo je, da si kratko ime praviloma hitreje zapomnimo. Pomembno je tudi to, da gre izbrana domena hitro v uho ter da v domensko ime ne vključujete številk in niti šumnikov.

Izbira primernega domenskega imena

Registracija domene torej med drugim vključuje tudi izbiro domenskega imena. Pametno je, da je domensko ime enako imenu vašega podjetja ali vaše blagovne znamke. Med vašimi obiskovalci tako ne bo prav nobene nejasnosti, kateremu podjetju torej pripada spletna stran, obenem pa boste poskrbeli, da bo vaše podjetje precej hitreje pridobivalo na sami prepoznavnosti.

Registracija domene oz. domenskega imena
Za registracijo domene morate imeti izbrano domensko ime. Pametno je, da je domensko ime enako imenu vašega podjetja ali vaše blagovne znamke, da bo vaše podjetje precej hitreje pridobivalo na sami prepoznavnosti.

Če to ni potrebno, potem v domensko ime ne vključujte ključnih besed. Vemo, da je nekdaj ključna beseda v imenu domene pomagala, da se je lahko stran na spletu višje uvrstila v iskalnik Google. Dandanes to ne velja več oziroma je ta učinek zgolj minimalen. Vključevanje ključne besede v domensko ime torej predstavlja slabo prakso. Bolje je, da gradite na imenu podjetja oziroma na imenu blagovne znamke. Na dolgi rok boste namreč zagotovo poželi bistveno večji uspeh.

Registracija domene .com

Registracija domene med drugim zahteva tudi izbiro domenske končnice. Registracija domene .com velja za daleč najbolj priljubljeno domensko končnico na svetu.

This entry was posted in Novice. Bookmark the permalink.