Digitalni tisk

Kdaj se odločiti za digitalni tisk?

1. Kadar želite natisniti manjše število izvodov. Velika prednost digitalnega tiska pred klasičnim je v tem, da lahko natisnete tudi manjše število izvodov, 10, 50 ali 100 in temu sorazmerno boste plačali tudi ceno. Klasični offset tisk terja namreč veliko stroškov za pripravo, zato se vam tako nizkih naklad praktično ne splača tiskati, saj je cena enaka kot če bi natisnili od 500 izvodov naprej.
 
2. Kadar se vam mudi s časom. Če klasični tisk potrebuje dva dni ali več za to, da natisne tiskovine, ki ste jih naročili, vam digitalni tisk to lahko naredi tudi v nekaj minutah. Gre za to, da ni potrebne praktično nobene priprave in vse, kar digitalni tiskarski stroj potrebuje, je ustrezna datoteka, ki jo zazna na računalniku in od koder črpa informacije. Sodobna tehnologija omogoča, da stroj natisne izjemno hitro in kvalitetno.
 
3. Kadar želite tiskovine popolnoma prilagoditi in personificirati. Ker je digitalni tiskarski stroj neposredno povezan z računalnikom in črpa podatke iz izbrane datoteke, lahko z nastavitvami tiskalniku ukažemo, da na vsako tiskovino posebej natisne drugo besedilo ali uporabi drugačen grafični element, brez da bi se postopek tiskanja upočasnil ali celo ustavil. To pomeni, da lahko popolnoma prilagodite in personificirate vsako tiskovino posebej. Na vsako lahko natisnete drugačno besedilo, kot je denimo ime vaše stranke ali poslovnega partnerja.
Za tisk potrebujete tudi kartuše!
 
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.