Izdelava spletne strani – projekt z dobrimi rezultati

Svoje ideje lahko uresničite tudi na spletu. Najhitreje pa tudi najučinkoviteje boste to naredili, če si boste na njem postavili svojo stran. Izdelava spletne strani pa je projekt, ki zahteva kar nekaj jasnih odgovorov na vprašanja, ki vam jih bodo postavili izdelovalci spletnih strani. 

Izdelava spletne strani v prvi vrsti od vas zahteva odgovor na vprašanje, kakšen je vaš cilj v povezavi s tem. Verjetno si pri svojem poslu želite predvsem večje prodaje svojih storitev in izdelkov. Kakovostna izdelava strani na spletu pa vam lahko ponudi veliko več kot le dobro prodajo. 

Kaj mora vsebovati vsaka dobra spletna stran?

Spletna stran mora imeti jasno izpostavljene klice k želeni akciji, obvezno mora vsebovati kontaktni obrazec na vseh podstraneh in imeti tudi klikabilne telefonske številke. 

Natanko to vam bo povedal tudi izbrani ponudnik za izdelavo spletne strani, ki vam bo na prvem sestanku pojasnil še korake, kako bo izdelava spletne strani sploh potekala. V ospredju so predvsem strategija, gradivo, dizajn, kodiranje, pregled in ne nazadnje še zagon. 

Gradivo pripravite kar sami 

Priprava gradiva je pri procesu izdelave spletne strani edini korak, za katerega je najbolje, da ga opravi naročnik kar sam; v tem primeru torej vi. To je pomembno predvsem s tega vidika, kar vi sami najbolje poznate svoj posel. Ker je to velik izziv, vam bo izdelovalec spletne strani stal ves čas ob strani, tudi pri izbiri gradiva. 

Ponudnik za izdelavo spletne strani vam lahko pripravi predlogo za pripravo besedil, zakupi slike s spleta in poskrbi tudi za lekturo besedila. 

Dizajn – svojo vizijo lahko pokažete na drugih primerih 

Oblikovne želje pri izdelavi spletne strani so predvsem stvar okusa naročnika. Če ne veste točno, kaj bi radi, je najbolje, da po spletu pobrskate in se ustavite na spletni strani, kjer vam je v oči padel prav dizajn. Nato to pokažete izdelovalcu spletne strani. 

Dober dizajn lahko v veliki meri omogoča, da si bodo spletni obiskovalci vašo stran izjemno dobro zapomnili in jo povezali tudi z vašo blagovno znamko, kar je izjemnega pomena oziroma osnovna gradnja prepoznavnosti vašega podjetja oziroma same ponudbe. 

Temu še sledijo trije pomembni koraki, ki jih zahteva izdelava spletne strani. To so kodiranje, pregled in ne nazadnje še zagon. 

This entry was posted in Novice. Bookmark the permalink.