Servis računalnikov in druge storitve podjetja

Večina med vami ima v lasti vsaj en računalnik. Nekateri ga uporabljate samo na vsake toliko časa, spet drugi vsak dan, ker ga potrebujete tudi za svoje delo. Ne glede na to, kako pogosto uporabljate takšno napravo, pa ste zagotovo že kdaj potrebovali tudi servis zanjo. 

Servis računalnikov vam pri nas ponujajo številna podjetja, s katerimi se lahko povežete tudi s pomočjo spleta ali telefonskega pogovora. V kratkem času in na kakovosten način vam strokovnjaki popravijo še tako zahtevno okvaro. 

Storitve računalniškega servisa

Servis računalnikov vam ponuja široko izbiro računalniških storitev. Specializirana podjetja servirajo tako stacionarne kot tudi prenosne računalnike. Zamenjujejo LCD zaslone na prenosnikih, okvarjeno strojno opremo zamenjajo za novo. Poleg garancije na komponente nudijo še garancijo na svoje storitve. 

Servis računalnika je lahko opravljen pri vas doma, v pisarni, podjetju in celo na daljavo. Serviserji odkupujejo tudi stare računalnike v zameno za popust pri nakupu novega stacionarnega ali prenosnega računalnika. 

Pomoč na daljavo 

Pomoč na daljavo omogoča hitrejšo odpravo napak na računalniku, ne da bi obiskali serviserja. Na takšen način boste prihranili čas in denar. Podjetja za servis računalnikov imajo z nekaterimi svojimi strankami sklenjene pogodbe, tako da je pomoč na daljavo že vključena v mesečni pavšal in se ne plačuje dodatno. 

Serviser se poveže na vaš računalnik preko omrežja, seveda na vaše dovoljenje, ter poskuša odpraviti težavo. V času njegovega dela imate ves čas omogočen tudi vpogled v samo dogajanje. V resnici poteka vse tako, kot če bi serviser sedel za računalnikom pri vas. Podjetja na takšen način svojim strankam omogočajo še izobraževanje in druge vrste pomoči, kar omogoča program za video in zvočno povezavo. 

Še nekaj dodatnih storitev 

Sicer pa vam serviserji računalnikov lahko ponujajo še druge storitve, kot so na primer nakup računalnika, vgradnjo komponent, namestitev sistema, optimizacijo računalnika, varnost in zaščito, reševanje podatkov, varnostne kopije, računalniško izobraževanje.

Na servis računalnikov se lahko naročite s pomočjo spletne trgovine anni.si. Poleg servisa lahko v trgovini opravite še druge storitve. Ponudba vas bo navdušila tudi zaradi dostopnih cen ter kakovostnih izdelkov priznanih proizvajalcev. Ne pozabiti preveriti niti posebnih akcijskih ponudb, ki jih v tej trgovini nikoli ne zmanjka. 

Kakovostni namizni računalniki 

Računalništvo postaja izjemno razvita veja, razvoju pa kar ni konca. Pri tem je treba omeniti tudi to, da na trgu lahko izbirate med številnimi zelo zmogljivimi računalniki. Lahko rečemo, da so namizni računalniki še vedno ena od najbolj priljubljenih vrst računalnikov. 

Tudi namizni računalniki se delijo na številne podkategorije. V spletni trgovini anni.si lahko izbirate med osebnimi namiznimi računalniki, računalniki Nettop, računalniki s SSD diskom, računalniki All in One. 

Kupci pa ne posegajo samo po namiznih računalnikih, temveč so enako priljubljeni tudi prenosni računalniki in tudi tablični. Vse vrste računalnikov, namizni, prenosni in tablični, imajo skupni imenovalec; to je izjemna kakovost, saj so bili izdelani pod okriljem priznanega proizvajalca. 

CPU ali procesor 

Pri nakupu namiznega računalnika je treba misliti na marsikaj. Vse pa se seveda začne pri procesorju oziroma CPU. Izbirate lahko med številom jeder, modeli za overclocking ter široko ponudbo cenovnih razredov. Če boste računalnik uporabljali zgolj za pisarniško delo, vam bo zadostoval dvojedrni procesor. 

Izogibati pa se morate najcenejšim različicam, saj jih bo lahko upočasnil že preprost antivirusnik. Posezite raje po nekoliko dražjih modelih, ki vam bodo zagotavljali kakovost in odlično uporabo. Še posebej je to pomembno, če boste namizni računalnik uporabljali za naprednejše naloge, kot so, na primer, animacije, video produkcije, simulacije, oziroma za gaming. V takem primeru boste potrebovali vsaj 4 jedra s čim večjimi frekvencami. 

Dva monitorja 

Če pri nakupu namiznega računalnika morda ciljate na dva monitorja, saj poleg dela želite hkrati na drugem monitorju gledati še, na primer, YouTube ali kaj podobnega, se ne smete zadovoljiti z manj kot i7 ali Ryzen 7. Sicer pa vam oceno zmogljivosti za posamezen namizni računalnik lahko poda specializirani trgovec v prodajalni z računalniki. 

Matična plošča 

Pomembna komponenta pri izbiri namiznega računalnika je tudi matična plošča, ki jo boste našli še pod oznako MoBo. Nanjo boste priklopili vse elemente. MoBo je najbolj odvisna od izbire procesorja. Rezultate iskanja za svoje potrebe omejite na tiste, ki podpirajo vašo izbiro procesorja. 

Če se pri izbiri komponent za svoj namizni računalnik nikakor ne boste ravno najbolje znašli, vam bodo pri tem odlično pomagali ter svetovali izkušeni strokovnjaki trgovine anni.si. 

This entry was posted in Novice. Bookmark the permalink.