Nasveti za nakup tiskalnika in kartuš

Pri izbiri tiskalnika morate zagotovo vedeti, ali vam je pomembnejša hitrost ali kakovost, želite črno-belo ali barvno tiskanje, želite tiskati iz enega ali več računalnikov. Le tako si boste lahko izbrali najustreznejšo vrsto tiskalnika za svoje potrebe. 

Tiskalnike glede na vrsto tehnologije delimo na brizgalne, iglične in laserske tiskalnike. Vsaka vrsta tiskalnika se ponaša s svojimi prednostmi, vi pa morate ugotoviti, katere so za vas najustreznejše. Ob nakupu tiskalnika boste morali poskrbeti še za nekatere dodatke oziroma sredstva, brez katerih pri tiskanju ne bo šlo. Pri tem imajo pomembnejšo vlogo tudi kartuše in tonerji. 

Brizgalni tiskalniki 

Za brizgalne tiskalnike je značilno, da lahko tiskajo dokumente z zelo veliko teksta ter dokumente, ki vključujejo veliko fotografij. Po naravi so nevsiljivi, izredno tihi ter majhnih dimenzij. Njihovo vzdrževanje je sicer nekoliko dražje, obenem so dražji tudi tonerji za njihovo uporabo. 

Laserski tiskalniki 

Ta vrsta tiskalnika je odlična izbira, če boste pri svojem delu zlasti tiskali veliko črno-belega besedila. V primerjavi z brizgalnimi tiskalniki so veliko hitrejši pa tudi učinkovitejši. Če nameravate veliko tiskati, potem se je veliko bolje odločiti za nakup laserskega tiskalnika. 

Iglični tiskalniki 

Iglični tiskalniki delujejo na osnovi udarjanja iglic, in sicer preko traku na papir. Pri svojem delovanju veljajo za precej glasno vrsto tiskalnika. Pogosto jih lahko najdete v računovodskih servisih.

POS tiskalniki 

POS tiskalniki so pametni izpisovalniki računov ali pa nalepk. Ponujajo vam zavidljive hitrosti tiskanja in direktno tiskanje z različnih naprav. To vam lahko zelo olajša poslovanje. 

Preberite si še naslednji članek: Ključni spominski moduli v našem računalniku

Gamerski računalniki morajo vsebovati 16GB ali večjo kapaciteto spominskih modulov. Spominski modul (RAM) DDR4 8GB predstavlja zmogljivo izbiro za vaš računalnik, namenjen pa je sistemom, ki podpirajo standard DDR4.

Nakup opreme za tiskanje 

Najprej si boste morali torej izbrati pravo vrsto tiskalnika. Za domačo rabo je še najprimernejši brizgalni tiskalnik, je pa končna izbira vsekakor odvisna predvsem od tega, kako pogosto boste tiskalnik uporabljali. 

Ob nakupu tiskalnika si boste morali izbrati še kartuše in tonerje, ki se bodo z izbrano napravo popolnoma ujeli. Ko boste vedeli, katere kartuše za tiskanje in tonerji so najprimernejši za vaše potrebe, si boste te izdelke lahko naročali tudi po spletu. 

Dobro mesto nakupa je, na primer, tudi spletna prodajalna toner123.si. Tiskalniške kartuše in tonerji so vam na tem mestu na voljo po najdostopnejših cenah. Če se pri ponudbi ne boste prav dobro znašli, spletnim ponudnikom lahko napišete mail ali pa jih pokličete po telefonu. Na voljo so vam za vsa dodatna vprašanja.

Kompatibilna kartuša lahko zamenja originalno 

Če ste že kdaj zamenjali originalno kartušo s kompatibilno, se vam je najverjetneje na tiskalniku izpisalo, da gre za napako oziroma vas je na to opozorila lučka posebne barve, navadno rdeče. V takšnem primeru je najbolje, da čip na zadnjem delu kartuše odstranimo, ta del narahlo poradiramo, ter kartušo ponovno poskusimo vstaviti v tiskalnik. Tokrat bo zagotovo deloval. 

Za kompatibilne kartuše je namreč značilno, da vsebujejo drugačen čip in prav zaradi tega lahko prihaja do omenjenih težav. Če ste prej na tiskalniku Canon uporabljali kartuše Canon, sedaj pa jih boste zamenjali s kompatibilnimi, to pomeni, da boste ravno tako lahko kakovostno natisnili svoj dokument. 

Pravilno vstavljanje kartuš 

Če ste v svoj tiskalnik kdaj vstavili več kartuš hkrati, ste imeli potem najverjetneje težave. Tiskalnik v takšnem načinu vstavljanja zagotovo ne bo zaznal kartuš. Kartuše morate menjati tako, da jih v tiskalnik dajete eno za drugo, nikakor pa ne vseh naenkrat. 

V samem tiskalniku se, na primer, lahko nahaja samo ena kartuša s pokvarjenim čipom, toda naprava bo to obravnavala tako, kot da so pokvarjene prav vse. 

Nakup kartuš v spletni prodajalni 

Ker so kartuše potrošni material, jih je treba stalno menjavati in nakupovati. Na srečo takšen material dandanes lahko naročamo tudi v spletnih trgovinah, tako da nam ga ni treba iskati kje drugje ter izgubljati dragocenega časa. 

Na spletu je kar nekaj zelo uveljavljenih spletnih prodajaln, kjer so vam kartuše, tonerji in še druga dodatna oprema za tiskanje na voljo po zelo dostopnih cenah. Lahko izbirate med kartušami priznanih proizvajalcev; to so, na primer, kartuše Canon

Če boste naenkrat kupili večjo zalogo kartuš ali tonerjev, jih boste morali primerno shraniti, in sicer v suhem prostoru s pravšnjo temperaturo. Sicer pa je najbolje, da o dobrih pogojih za shranjevanje kartuš vprašate kar prodajalce. Spletnim ponudnikom lahko v primeru dodatnih vprašanj pošljete spletno pošto ali pa jih pokličete po telefonu. 

Ena od bolj uveljavljenih spletnih prodajaln z opremo za tiskanje je, na primer, spletna prodajalna toner123.si. 

Power bank je prenosna baterija velike kapacitete, katero napolnimo doma prek električnega omrežja, z njo pa lahko napolnimo naše naprave kar na poti. Preberi več …

This entry was posted in Novice. Bookmark the permalink.