S prenosno baterijo za mobitel smo dlje dosegljivi

Novejši telefoni imajo krajšo uporabno dobo baterije. Z uporabo mobilnih aplikacij se napolnjenost baterije drastično zmanjšuje iz minute v minuto. Za daljšo dosegljivost na telefon je pomembno, da imamo dobro prenosno baterijo za mobitel, s katero napolnimo baterijo nazaj, ko nimamo možnosti polnjenja na kabel.

Nemotena uporaba mobitela

Dober powerbank poskrbi za nemoteno uporabo mobitela tudi v času, ko nimamo možnosti polnjenja baterije na polnilec na kabel. Na prenosni bateriji za mobitel polnimo telefon, tablico, elektronski bralnik, mp4 in podobno. Dobri powerbanki lahko baterijo vašega telefona napolnijo vsaj dvakrat preden se povsem izpraznijo in jih moramo napolniti. Posebej so priročni za potovanja z nahrbtnikom na odročne lokacije, kjer nimate veliko možnosti za polnjenje ali pa so vtičnice za polnjenje drugačne od nastavka vašega polnilca.

Enostavno polnjenje z USB kablom 

Polnjenje iz powerbanka poteka s pomočjo USB napajalnega kabla. Polnjenje lahko izvajamo kjerkoli in kadarkoli- med sprehodom, med potovanjem, na sestanku ali kjerkoli ni dostopa do omrežnega polnilca.  Ker so prenosne baterije za mobitel majhne in lahke, jih enostavno s sabo prenašamo v torbi ali aktovki, brez da bi izstopala. Na voljo so v različnih dimenzijah, materialih in barvah.

Različne vrste powerbankov glede na končnega uporabnika

Obstajajo različne vrste powerbankov glede na potrebe končnega uporabnika. Med seboj se najbolj razlikujejo v energetski kapaciteti in številu polnilnih izhodov za naprave. Energetska kapaciteta pomeni kolikokrat bomo lahko napolnili našo napravo, preden se powerbank izprazni. Število polnilnih izhodov za naprave pa pomeni, koliko naprav oziroma koliko telefonov lahko polnimo istočasno prek USB vmesnika.

Enkratno polnjenje telefona 

Za enkratno polnjenje telefona zadostuje prenosna baterija za mobitel s kapaciteto 2100 mAh.

Večkratno polnjenje telefona

Za večkratno polnjenje telefona pa je potrebno najprej pogledati kapaciteto baterije mobitela. V kolikor je kapaciteta 1300 mAh je dobro, da imamo za večkratno polnjenje powerbank v kapaciteti 10,400 mAh. Tako bomo dobili vsaj 4 do 5 polnjenj baterije do konca. 

Dodatna obvezna oprema za mobitele za povprečnega uporabnika

Povprečni uporabnik poleg prenosne baterije za mobitel potrebuje tudi kvaliteten silikonski ovitek za zaščito naprave med padcem, kvalitetno steklo za zaščito zaslona, PopSockets, avtopolnilec, držalo za telefon za potovanje v avtomobilu in spremljanje GPS navigacije na telefonu, enoto za brezžično polnjenje in dodatne rezervne spominske kartice.

Brezžično polnjenje pametnega telefona

Brezžično polnjenje telefona je postalo pravi hit za vse lastnike pametnih telefonov, saj je izjemno priročno. Telefon se enostavno odloži na polnilno enoto, počaka, da se napolni in se telefon vzame, ko ga potrebujemo.

Kako vemo, če naš telefon podpira brezžično polnjenje?

Večina telefonov, ki je bila proizvedena po letu 2008 podpira brezžično polnjenje. V kolikor pa naš telefon tega ne omogoča, obstajajo posebni ovitki in adapterji, ki to funkcijo omogočajo. 

Izbira pravega polnilca za naš mobitel

Najprimernejši brezžični polnilec za naš napravo je tak, ki nam ustreza glede oblike in specifikacije. Izbiramo lahko med modelom s stojalom in modelom v obliki tanke okrogle plošče, na katero se odloži napravo. Na voljo je veliko različic v različnih barvah in materialih. Najbolj pomembna karakteristika pri izbiri polnilne enote je izhodna moč, ki vpliva na čas polnjenja. 

Pomanjkljivosti polnjenja na brezžični način

Edina pomanjkljivost takega načina polnjenja baterije je v tem, da traja polnjenje včasih tudi še enkrat dlje, kot na klasičen način. Dokazano pa je, da brezžično polnjenje ne skrajšuje življenjske dobe baterije. Priporočljivo je, da izberete opremo za mobitele pri uveljavljenem trgovcu, ki daje garancijo na nakup. V kolikor boste polnilec za telefon izbrali v spletni trgovini Wayteq, boste seveda prejeli tudi garancijo na nakup.

https://www.youtube.com/watch?v=szW3nvQWr-8&t=81s

Posebnost leta 2020 so PopSocketi 

Posebnost na področju dodatne opreme za mobitele so PopSocketi, ki so pripomočki za namestitev na zadnjo stran telefona. PopSocket so prisesalna opora, ki omogoča lažje gledanje videoposnetkov, snemanje, fotografiranje ali pa preprosto držanje telefona med hojo. PopSocket je namenjen za izboljšanje oprijema, nudenje opore ali stojala ter za izboljšanje varnosti. Vašo napravo zaščitijo pred padcem, saj omogočajo odličen oprijem. 

Popsocket za vse znamke telefona

PopSocket je namenjen vsem vrstam telefonov, naročite lahko tudi nalepko, ki izboljša prisesanje in to celo na steklene zadnje površine mobitelov. Vmesno nalepko se da med prisesalno površino in ovitek. Popsocket je možno uporabljati tudi na tabličnih računalnikih in elektronskih bralnikih.

Preberite si še naslednji članek: Bodimo pozorni pri izbiri imena za našo spletno stran

This entry was posted in Novice. Bookmark the permalink.