Kako postaviti spletno stran?

Danes je najboljši način, da se pokažemo celotnemu svetu preko spletne strani. Lahko jo uporabljamo za posel, druženje, organizacijo dogodkov ali kaj drugega. Postavitev spletne strani je hiter in nekompliciran postopek, ki ga potrebuje vsak, ki želi imeti svojo spletno stran. Pomembno je, da stran izgleda dobro na vsaki napravi, saj so uporabniki razdeljeni na mobilne naprave in stacionarne računalnike.

Ko se odločamo za postavitev spletne strani moramo poskrbeti, da se bo naša spletna stran pravilno prikazovala na mobilnih napravah, kot tudi na namiznih računalnikih.

Vse je v vsebini

Danes je izdelava spletne strani veliko lažja s platformami, kot so WordPress in Joomla, saj od nas ne zahtevajo nobenega znanja kodiranja. To naredi te platforme veliko lažje za učenje in uporabljanje same spletne strani. Seveda, tudi postavitev spletne strani je zato veliko lažja.

Če potrebujemo postavitev spletne strani moramo prvo imeti strežnik, kjer se bo naša stran nahajala. Strežnik lahko najamemo pri ponudniku gostovanja, ki nam bo tudi uredil postavitev spletne strani. Vse vsebino (produkte, članke, opise…) bomo pa lahko sami dodajali na našo spletno stran in tako imeli minimalno dela z vzdrževanjem.

Domena in gostovanje

Spletno stran imamo lahko že izdelano preden imamo domeno in gostovanje spletne strani. Seveda je pa najbolje, da se odločimo za domeno še predno izdelamo spletno stran. Domena je naslov naše spletne strani in poleg tega bomo tudi potrebovali gostovanje – strežnik kjer se bo spletna stran nahajala in bo dostopna celemu svetu. Izberimo si ponudnika gostovanja, ki ima najboljši plan za naše aktivnosti. Če pričakujemo velik obisk naše spletne strani rabimo tudi primerno vrsto gostovanja. Za postavitev spletne strani na strežniku je najbolje, da povprašamo strokovnjake, ki nam bodo z veseljem odgovorili na naša vprašanja.

Obstajajo tudi portali kjer si lahko brez znanja kodiranja ustvarimo spletno stran. Potrebujemo samo malo kreativne energije in časa, da se približamo želenemu dizajnu.

Poiščimo pomoč

Če se izdelave spletne strani lotevamo prvič je morda najboljše da nam pri tem pomaga internetmojster. Postavitev spletne strani nam lahko opravijo strokovnjaki, ki nam bodo pomagali, da bo naša spletna stran izgledala privlačno.

Če so naši projekti majhni je vedno priporočeno začeti z WordPress platformo. Če nismo prepričani kaj potrebujemo lahko povprašamo za nasvet podjetje, ki nam bo izvedlo postavitev spletne strani.

Kje opraviti nakup domene? Ste tudi vi med tistimi ljudmi, ki želite imeti lastno spletno stran ali pa spletno stran za podjetje, pa ne veste kje začeti?  Preberi več …

This entry was posted in Novice. Bookmark the permalink.