Vrhunski tiskalniki za ugodno ceno

Tiskalniki so že dolgo časa nepogrešljiva oprema za pisarno v podjetju ali pa doma za izdelovanje slik in dokumentov. Izredno popularni so tiskalniki in multifunkcijske naprave od podjetja Canon, saj so ugodni za nakup, imajo veliko naprednih zmogljivosti in dolgo življenjsko dobo. Za laserske izvedbe bomo potrebovali toner za tiskalnik. Ta ne vsebuje barve, ampak se v njem nahaja barvni prah. Niso pa združljivi z črnilnimi izvedbami tiskalnih naprav, zato je dobro, če se vnaprej pozanimamo o nakupu primernih barv.

Canon Pixma tiskalne naprave

Tiskalne naprave Canon Pixma so na voljo že zelo dolgo časa. Na svetovnem trgu so se uveljavili kot izvrstna izbira za manj in bolj zahtevne uporabnike. Vsebujejo številne napredne tehnologije, ki uporabniku omogočajo tiskanje preko Wi-Fi omrežja, Direct Wi-Fi tehnologije kot tudi preko oblaka. To pa jih uvršča v sam vrh najbolj priljubljenih naprav za tiskanje po vsem svetu.

Večino Canon Pixma naprav za tiskanje je inkjet izvedb. To pomeni, da uporabljajo črnilo kot glavno sredstvo za potisk papirja. Na voljo pa imamo tudi laserske izvedbe, ki so namenjene za podjetniško in profesionalno uporabo. 

Načeloma ni pomembno katero izvedbo bomo uporabili doma. Za podjetnike, ki veliko tiskajo, pa se skoraj vedno priporoča laserske Canon Pixma tiskalnike.

ugodni tiskalniki za podjetja
Tiskalniki so že dolgo časa nepogrešljiva oprema za pisarno v podjetju

Laserski tiskalniki delujejo izredno hitro

Velik del popularnosti modernih laserskih tiskalnikov gre pripisati njihovi hitrosti. Ker ne uporabljajo črnila, imajo veliko prednost pri delovanju. Morda potrebujejo malce več časa, da se ogrejejo, vendar ko pričnejo s procesom tiskanja, so izredno hitri. To je izredno uporabna lastnost v okoljih, kjer ne moremo dolgo časa čakati na izdelavo določenega dokumenta. 

Podjetja, države inštitucije in druge pravne osebe pogosto izberejo laserski tiskalnik, saj je veliko bolj primeren in zanesljiv v okoljih, kjer je skozi cel delovni dan potrebno ustvariti veliko število različnih listin.

Toner ne vsebuje črnila

Zelo pomembna lastnost vsakega tonerja je ta, da ne uporablja črnila. V njem se nahaja barvni prah, ki se dobesedno zapeče na papir med procesom tiskanja. Med tem se tudi takoj posuši, zato ni nevarnosti, da bi sveže natiskan dokument ali sliko razmazali s prsti. To je velika prednost, saj lahko potiskan list takoj pospravimo v kovček, šolsko mapo ali drugam, ne da bi poškodovali vsebino na listu ali elementa s katerim pride v stik.

Na svetovnem trgu se je Canon uveljavili kot izvrstna izbira za manj in bolj zahtevne uporabnike.

Kakovostni toner je mogoče kupiti od proizvajalca tiskalnika. Obstajajo pa tudi različne izvedbe, ki so namenjene bolj ekonomičnemu tiskanju. Omenjene tonerje izdelujejo številna podjetja, ki niso povezana s proizvajalcem tiskalnika, ampak želijo ponuditi alternativno možnost vzdrževanja naše tiskalne naprave.

Originalni toner za tiskalnik

Vsak toner za tiskalnik je zmožen izdelati veliko količino dokumentov ali slik. Načeloma večino ljudi uporablja originalne izvedbe, ki so pogosto priložene originalnemu tiskalniku ob nakupu. Sčasoma pa se iztroši, zato je potreben nakup novega. Načeloma se priporoča nakup originalne izvedbe tonerja za tiskalnik, če je tiskalna naprava še vedno v garanciji. Enako velja za ljudi, ki pričakujejo najvišjo kakovost potiska listov za razne projekte ipd.

Na voljo pa so tudi cenejše izvedbe tonerjev združljive izvedbe. Te pa lahko kupimo v primeru, da želimo prihraniti pri izdelovanju dokumentov, slik in številnih listin na dolgi rok.

Združljivi tonerji za laserski tiskalnik

Združljivi tonerji so na voljo za vse velike proizvajalce tiskalnik naprav, kot so HP, Brother, Canon, Lexmark, Epson ipd. So veliko cenejši in imajo pogosto vgrajene izboljšave, ki jih naredijo bolj privlačne za nakup. Pogosto je tako, da imajo večjo kapaciteto barvnega prahu ali pa uporabljajo tehnologijo za bolj ekonomično tiskanje. 

Združljivi tonerji se priporočajo za uporabnike, ki želijo čim bolj izkoristiti svoj tiskalnik. Enako pa velja za okolja, kjer se tiska velika količina dokumentov in zato ne bi bilo smiselno kupovati originalnih tonerjev, saj bi to predstavljalo velik strošek.

Kartuše Canon za inkjet tiskalnike

Inkjet tiskalniki so najbolj popularni, saj so ugodni za nakup in imajo dolgo življenjsko dobo. Pri nakupu novega tiskalnika so skoraj vedno priložene tudi kartuše Canon, če seveda je tudi naprava narejena od omenjenega podjetja. So izredno zanesljive in tudi zdržijo zelo dolgo časa preden se posušijo. Načeloma to nikoli ni težava, saj jih tudi pri redki uporabi tiskalnika prej iztrošimo, kot pa da bi imele možnost se posušiti.

Originalne kartuše Canon so lahko dokaj drage, če veliko tiskamo. Seveda to ne pomeni, da se ne priporočajo za nakup, saj nudijo izvrstno kakovost in zanesljivost. Niso pa primerne v podjetnih in drugih okoljih, kjer kakovost tiska ni tako pomembna. Zato se mnogi uporabniki odločijo za združljive izvedbe.

nakup ugodnih tiskalnikov
Inkjet tiskalniki so najbolj popularni, saj so ugodni za nakup in imajo dolgo življenjsko dobo.

Združljive kartuše Canon

Številni proizvajalci dodatne opreme za tiskalnike ponujajo tudi združljive kartuše Canon, ki jih lahko uporabljamo v tiskalniku. Te so namenjene bolj varčnem vzdrževanju tiskalne naprave, saj delujejo popolnoma enako originalnim izvedbam. Morda ne vsebujejo barve oziroma črnila enake kakovosti originalnemu, vendar to v večini primerov ni pomembno.

Združljive kartuše so pogosto tudi malenkost izboljšane od originalnih izvedb. Nekatere je mogoče ponovno napolniti s črnilom, imajo večji rezervoar za črnilo ali pa so prisotne druge izboljšave, ki uporabniku pocenijo in olajšajo uporabo tiskalnika.

This entry was posted in Novice. Bookmark the permalink.