Spletna stran je pomembna pri poslovanju

Si kdo predstavlja imeti podjetje brez spletne strani? Mogoče za kakšne sumljive in nelegalne posle. A za posel si običajno želiš pridobiti nek ugled in prepoznavnost. Spletna stran in socialna omrežja so prav gotovo pomemben del grajenja koncepta in imena podjetja. Svoj posel želite predstaviti tudi drugim, predvsem potencialnim strankam. Zato je zelo pomembno, da zakupite tudi pravo domeno. Krovne slovenske .si domene so prvi prepoznavni znak, da gre za slovensko podjetje ali vsaj podjetje, ki želi posel graditi na slovenskem trgu. Gotovo slovenske stranke ali kupce pritegne .si domena, saj je tako stran videti bolj legitimna. Domene tujih končnic lahko stranke odvrnejo prav zaradi strahu in nezaupanja do tujcev.

Zakup domene

Ponudnikov .si domen je na slovenskem trgu izredno veliko. Krovni skrbnik nad tem je javni zavod Arnes. Domenca.com je eden izmed najbolj znanih ponudnikov, kjer lahko zakupite .si domene. Običajno se kupec oziroma podjetje odloči za enoletni zakup domen, lahko pa tudi za večletnega. Ne le računalniški strokovnjaki, ampak tudi strokovnjaki za poslovno komuniciranje priporočajo zakup .si domene za slovenska podjetja. Prav tako velja za podjetja, ki ciljajo na slovensko ciljno publiko.

Končnica spletne strani, ki daje strani slovenski prizvok, prepriča potencialne stranke k zaupanju. Avtomatično stranke pomislijo, da gre za slovensko podjetje. Logično je potem, da podjetje deluje po slovenski zakonodaji. Zato se kupci ali stranke počutijo bolj varne pri poslovanju s takšnim podjetjem.

Preberite si še naslednji članek: Registracija domene in zakup primernega strežnika

Gostovanje VPS je idealno za mala podjetja in spletne razvijalce, ki potrebujejo več nadzora nad svojim strežniškim okoljem. Prav tako je odlična izbira za vse, ki želijo na enem strežniku zagnati več aplikacij ali spletnih mest. Pri gostovanju VPS lahko ustvarite svoj virtualni stroj, kar vam omogoča večjo prilagodljivost.

Odprla sem svojo spletno trgovino

Tudi sama sem ob odprtju svoje spletne trgovine zakupila .si domeno. Niti na misel mi ni prišlo, da ne bi imela moja spletna stran .si končnice. Spletna stran je namenjena ženski ciljni publiki. Verjamem, da je zaradi enostavnega naslova in imena trgovine mojim strankam lažje nakupovati v moji spletni trgovini. Vsemu, kar je slovensko, namreč lažje zaupamo. Čeprav je spletna trgovina aktivna šele en mesec, je postala že prepoznavna. Moje stranke opravijo kar nekaj nakupov vsak dan. Promet pa še kar raste. Vesela sem, da sem se odločila za ta korak v mojem življenju.

Servis računalnika. Računalniki so vedno bolj zanesljivi in imajo tudi daljšo življenjsko dobo. Tako jih uporabljamo v osebnem in poslovnem življenju skoraj vsak dan in nikoli ne pomislimo, da bi se lahko pokvarili. Preberi več …

This entry was posted in Novice. Bookmark the permalink.